Vindfjell 30 mai - 1 juni 2003, lammelag

Fredag 30. mai

Hentet Hege på stasjonen kl. 19:30 og kjørte inn til parkeringsplassen ved Mathiaskilen. Planen var å slå opp teltet på plassen ved Badeøya, men der lå det dessverre allerede et telt. Vi forberedte oss på å gå ned til plassen min helt nederst i Langevann, men underveis fant vi en brukbar teltplass inne ved trangsundet til Badeøya. Slo oss til der. Blei ikke så mye fisking i kveld. Det vaka ganske mye en times tid fra kl. 21:30, men det var mest småfisk, og mange av dem hoppa over vannet etter eggleggende fjærmygger. Rigget i stad et leirbål og blei sittende og varme oss på dét.
   Da det mørkna kom han som hadde rappa teltplassen våres roende tilbake til teltet sitt, og fyra opp et misunnelsesverdig varmende bål. Det var ganske kjølig nå, og vi kunne ikke være dårligere, så jeg brukte litt tid på å finne noen tørrgrankvister. Det blei fin fyr med ganske store flammer. Naboen våres svarte med enda mer gran på sitt bål og dermed var det igang. Kommunikasjon på høyt nivå. Hege og jeg var voksne nok til å kutte ut mens leken var god, og gikk og la oss når det slokna ved tolvtida eller noe sånt. Da vi la oss gav naboen fra seg et par seiersikre ulvehyl. Så var han sikkert ikke helt edru.

Lørdag 1. juni

Det blei en ganske sløv dag i sola. Litt flygemaur på vannet og enkelte vak en times tid fram til klokka elleve. Prøvde endel inne i vika ved myra, og fikk et par ørreter der, den største på 32 cm og ganske fin i formen. Da stilna det. Hege og jeg blei sittende på fjellet og prate og slappe av. Etterhvert kom det kjentfolk nedover i Langevann for å fiske. Espen og Ole Hjalmar stakk innom for en kopp kaffe. Fikk en pils av Espen, og det smakte fortreffelig i varmen.



På andre siden blinket det i hvite kropper fra badende fluefiskere.



Tore var også innom, etter å ha fisket av veggene sine på andre siden opptil flere ganger uten det helt store resultatet.



Jeg tok meg et vaskebad ved 16-tida. Ikke varmt, men årets første bad. Tore hadde målt tempen til 13-14 grader litt tidligere på dagen, hvis jeg ikke husker feil.

Da klokka blei 17:00 var det på tide å trekke mot Setra og lammelag med Ørretgruppa.



Der stod Roger og fingrilla på lammet som snart var klart.



Det blei en kjempeflott kveld, med god mat og godt drikke som vanlig.



Morten måtte hjem ved 22:30-tida, men det var sikkert bare en unnskyldning for å komme unna en haug med folk som begynte å bli ganske personlighetsforandret.



Men det var som sagt en bra kveld og natt.



Hege og jeg trakk oss tilbake til teltet ved halv tre tida på natta. Det tok liksom ikke HELT av denne gangen, og det var kanskje bare bra.

Søndag 2. juni

Det var i hvert fall deilig dagen etter. Fortsatt et glimrende vær, og formen var overraskende bra. Etter frokosten blei Hege liggende og kose seg i sola...



...mens jeg tok en solid fiskeøkt inne i myrhølet helt innerst i Hjertnesmyra, eller hva det nå heter der.



Og der fikk jeg et syn for guder. Det vaka jevnt, og forholda var fine. Vekselvis bleike og forsiktig sønnabris. Det slo på flere fine fisker, den største på 33 cm. Det gikk i palmermygg, selvfølgelig.



Hold det gående inni der et par-tre timer før vakinga avtok og jeg gikk tilbake til Hege ved 15-tida. Vi blei liggende og sløve og kose oss en time eller to, før vi utpå ettermiddagen pakka teltet og dro hjem.

Legg inn kommentar