Om Læffa

Noen kaller meg Læffa, men jeg heter egentlig Leif Erik. Født 7. mai 1971 i Sandefjord. Jobber som programmerer for CBA AS. Bor i Kjerringvik, mellom Larvik og Sandefjord, sammen med familien min Hege, Ravn Erik, Storm Erian og en vimsete irsk setter som er oppkalt etter David Bowie. Fritiden bruker jeg gjerne til friluftsliv og fluefiske og ting rundt dette, sånt som fotografering, fluebinding, entomologi og ornitologi. Også programmering da. Enten det er C#, Java eller C++. For jeg er så heldig at jeg har en jobb som funker like godt som hobby. Særlig om vinteren.

 

Lever i en trangbodd boble hvor jeg innbiller meg å se verden på en nokså åpen, kritisk, liberal og humanetisk måte. Skyggelappene er dog ikke lenger unna enn at jeg ser bort fra ekstreme konspirasjonsteorier og sånne naive verdensoppfatninger som astrologi, spiritisme, spøkelsesteorier, sjelevandring og forsøk på å forklare (eller la være å forklare) alt i verden med en himmelgud. Tusser og nisser og troll og tannfeer og annet barnevennlig tøys har jeg derimot sans for. For å si det sånn; ateisten i meg brukte nesten 40 år på å komme ut av skapet. Det skyldes nok en kombinasjon av både arv og miljø.

 

Som James Walsh i sangen Good Souls syns jeg gode sjeler og handlinger gir mening, og alt som bidrar til en positiv utvikling av verden og en bedre logisk forståelse av vår plass i den. Noe av det beste jeg vet er stille dager i skogen om høsten, vakre fysiske teorier, god musikk og øl.

 

Har en slags intuisjon om at verden er symmetrisk rekursiv i både makro- og mikroperspektiv. I dette planet jobber jeg med å forstå uendelighet og fler dimensjoner enn vårt forutinntatte tid og rom. Kanskje er det i disse baner den etterlengtede foreningen av relativitet og kvantemekanikk svinger seg?

 

Ellers er jeg stort sett glad og fornøyd, og er interessert i alt som er interessant.