Bøelva 25 juli 2002

En rask kveldstur til favoritthølen, uten David. Vannstanden er endelig "fiskbar", etter at den har vært stort sett veldig høy i hele sommer. Fortsatt litt for mye vann egentlig. Det står litt over graskantene. Ankom elva omtrent kl. 20:45. Ingen klekkinger, og bare noen ve... [Mer]

Femundsmarka 7 - 12 juli 2002Skiftende vær, ingen storfisk, mye flott fotolys og store landskap- og stemningsopplevelser. Mange storlom. Tidlige modne molter, blåbær og krekling. Gamma og furua til Alf står like fint. Lavskrike, gulerler, strandsnipekylling, dvergfalk og dvergspett. Plukkeklare kremler. Et drøyt døgn med lummer og klam varme før en gigantrekke med tordenbyger på onsdag. Rekordregn. Kjempehagl. Lemenår. Mange lemenkadaver langs elver og vann. Snøugle?

[Mer]

Trysilelva, Sennsjøen, Rena 29 juni - 4 juli 2002Espen, Ole Petter, Heiko, Aleksander og meg og bikkja mi, David. Bra og deilig sosial feriefisketur med campingstoler, ubegrensede ølmengder, telt og leirplass med bilene parkert så nærme som vindskydd. Ole Petters spesielt utviklede speiderpresenningstelt gjorde bra nytte i alle regnbygeperiodene. Mye her som minnet om laksecamping, både miljø-, fiske-, fangstmessig og sosialt sett. Hoggormer utenfor teltet. Mange temmelig grove fisker som enten datt av flua eller ikke ville sitte i det hele tatt. Noen fine fisker på land. Sinsykt fin strømkant like utenfor leirplassen. Fluefiskekurs på andre siden.Vanskelig tørrfluefisk i Rena, med helt abnorme vårfluemengder og diverse andre insekter. Skiftende vær, med mye kald vind, regnbyger og perioder med sol og varme. Kongeørn.

[Mer]