Vindfjell 30 april - 1 mai 2004

Tradisjonell vårdugnad på Setra, med Ørretgruppa. Gard var med, og dette var hans første tur hit. Det passa bra, for det var endel folk og unger som overnatta. Såpass mange at det bare var Jomfruburet som var ledig for Gard og meg. Fredagskvelden gikk med til å være litt sosial og grille pølser ute på tunet. Gard la seg ved ellevetida og hadde ikke noe problemer med å sove aleine på Jomfruburet mens vi voksne satt og tok et par pils inne på Setra.

Opp ved halvnitida til en lang frokost ute med alle de andre. Kom ikke i gang før klokka halv tolv. Jeg fikk jobben med å ta pH-prøver, og det passa meg glimrende, for da kunne Gard og bikkja og jeg ta det som en tur med sekk og bål nedi Langevann. Gard var litt treg og vanskelig helt i starten, men etter å ha gått en halvtimes tid løsna det skikkelig. Da var han kjempeflink og gikk som en liten mann uten å mukke. Bra Gard! Nede ved Langevannsdammen kom vi over et flott og ferskt hakkespettreir. Veit ikke om det er svart- eller gråspett, men jeg vil nesten tro at det er det siste siden jeg har sett den i området her endel ganger før.

Det lå fortsatt litt is inne i noen av buktene nedover i Langevann, og med sønnabrisen kom det drivende "pakkis" ganske tett forbi teltplassen min. Gard prøvde endel kast med spinner og sluk uten å merke noe. Men kaste, det fikk han til veldig fint. Det blir ikke lenge til han får sin første ørret på stang, det kan jeg nesten love ham.

Tok det rolig og grilla kyllinglår på pinne på åpent bål, og da hadde vi det skikkelig deilig i vårsola. Så ikke et eneste vak. Etterpå tok vi pH-prøver der vi skulle på veien tilbake. Oppom Bråtabekken, og bortom Breivann. Breivann var helt åpen. Det blei noen få kast med slukstanga i Breivann også, men ikke noe liv der heller. Tilbake på Setra ved firetida. Gard var kjempetrøtt og sovna i bilen på vei tilbake til Rælingen. En skikkelig bra "guttetur" og Vindfjelldebut på Gard!

Vannkvaliteten (dvs. pH-verdiene) var gjennomgående ganske gode, rundt 6, og vanntempen lå på alt fra seks (nedi Langevann) til ni grader (i Breivann). Til helga blir det telttur i Østmarka med familien. Må jo passe på nå mens vi fortsatt er "bare" fire her. Vi blir fem i desember!

Legg inn kommentar