Sætertjernet og Tappenbergvannet 8-9 mai 2004

Hege og meg på årets første overnattingstur ute. Det blei en skikkelig strabasiøs og flott skogstur i sommervarmt strålende vårvær, men fy flaten for et vanskelig terreng å gå for ukjente folk utenfor stiene i. Skal du gå 500 meter i luftlinje der inne må du regne to kilometer i krevende terreng :)

Vi prøvde å angripe Krokvannet fra Myrdammen, via Sætertjernet/Dropla/Auretjenn, men etter fire timer gav vi opp (da var vi kommet bare til østenden av Tappenbergvann) og gikk stia om Bjørnetjern tilbake til Sætertjernet, hvor vi overnatta til orrleik under åpen himmel. Skogene der inne er skikkelig rå. Ikke mange steder i Norge som har sånn urskog og så store grantrær. Men du verden så vanskelig tilgjengelig. Det er vel derfor skogene der er så urørte som de er. Ser fram til å bli mer kjent etterhvert. Gikk forresten opp jerper et par steder rundt Auretjern.

 

Det var folk på hytta ved Sætertjern. Prata endel med han som har hytta. Trivelig fyr. Fikk endel tips om fiskevann rundt her, og han fortalte at det er ganske bra med jerper i skogene her. Det var ikke så mye fjærmygg som klekte på kvelden, men nok til at det vaka noe. Mest småfisk her. Bare noen få vak av fisk som kanskje kunne være på tre-fire hundre gram. Fikk en på rundt minstemålet på palmermygg ved åttetida. Litt tynn. Etterpå fikk jeg mort på tørrflue. Fin første. Blæh!

Utover kvelden slappa vi av med et deilig leirbål. Spiste biff og drakk kaffe til intens fuglesang. I skumringa satt det og spilte en enslig orrhane like i nærheten. Og et par flaggermus dreiv på og jakta både på fluer og hverandre. Stemningsfullt. Siden været var bra, og det så stabilt ut, la vi teltet utover på bakken og la oss oppå istedet for inni. Det angra vi ikke på. Særlig fordi det var nesten ikke mygg. Deilig å ligge ute på denne måten, og våkne til gryende solstråler i ansiktet mens orrfuglen spiller og hakkespetten trommer i nærheten.

Oppe til vindstille og skyfri himmel ved nitida. Så en enslig skogsflyvemaur på bakken mens vi hadde en rolig frokost. Masse Bibio (skogshårmygg?) som "flagra" rundt busker og trær. Så ingen dugnfluer. En times palmermyggfiske på bleika mellom klokka elleve og tolv. Fikk en til på samme dimmen som i går. Lite fjærmygg, men masse store vannløpere. Og ørreten tok dem flere ganger. Måtte ut av skogen allerede klokka tolv for å se på Susanne drille for Rælingen kommunes 75-års jubileumsarrangement.

Legg inn kommentar