Ramsåstjønna 24-26 mai 2002

Fredag 24.5

Ankom ikke vannet og teltplassen før ved halti-tida. Da var det bleike, kjølig og nesten helt dødt på vannet. Bare noen veldig få myggvak. Derfor tok jeg det helt rolig og fisket ikke noe som helst denne kvelden. Bare grilla pølser på bål og slappa av til det blei mørkt litt over elleve.

Lørdag 25.5

Våkna til lett duskregn og vindstille. Bare få vak og labert med insekter, så jeg tok det igjen rolig og spiste frokost etc før jeg begynte fiskinga med ei enkel hackeltørrflue ved halvelleve-tida.

 

Fikk snart en ganske fin ørret på drøyt 30 cm som tok flua mens jeg ikke fulgte med i det hele tatt. Men fisken var der, den, når jeg omsider snudde meg mot flua og så bare restene etter noen vakringer og ingen flue i midten. Fisken var litt tynn. Det var noen spredte L. Vespertina’er som fløy over vannet. Imago’er. Så et par-tre marginata’er også. Det var skiftende vær og skydekke i hele dag. Kjølig, men varm i sola. I de korte periodene som sola stakk fram mellom skylaga på formiddagen og midt på dagen vaka det mer enn vanlig. Tydelig at det var lite som skulle til for å aktivere insektene.



Litt tidlig på ettermiddagen  kom det et helvetes uvær med torden og lyn og kraftig hagleskur som til og med varte ganske lenge. Da jeg stakk huet ut av teltåpninga etter at hagleskuren hadde passert var det faktisk hvitt på bakken, og selvfølgelig særlig rundt teltduken lå isklumpene så tykt at jeg kunne lage baller. Bedrøvelige forhold for en fluefisker, gitt.

Utpå ettermiddagen blei det mer stabilt og fint vær, men det lå i lufta at det var mer drittvær i vente. De svarte skyene passerte ganske tett. Tok med meg David og fluestanga på en ekspedisjon opp til det som på kartet kunne se ut som ei lovende lita tjønn litt lenger opp i ”dalen”. Skuffelsen var stor da jeg etter mye slit, svette og slossing med kvist og kvast kom fram til det som viste seg bare å være restene etter en gammel beverdemning. Ikke noe fiskevann, med andre ord. Så jeg snudde nesa mot Ormetjern istedet. Fiska og rote litt rundt uten å merke noe, men jeg så et par vak av fin fisk i det lille myrvannet rett nord for Ormetjern. Fikk den ikke til å ta. Tilbake til teltet ved ti-tida var det allerede i ferd med å legge seg tykk skodde på vannet. Bare noen ytterst få myggvak. La meg tidlig. Litt frustrert. Her er det midt i det som skulle vært den fineste perioden i året her inne, også møter jeg sånne forhold. Bortkastet tid. Nesten. Men bikja koser seg, da.

Søndag 26.5

Lå lenge og venta på at regnet skulle gi seg. Først ved halvelleve-tida kom jeg meg ut. Sola skinte innimellom skyene, men insektaktiviteten var på bånn og fisken deretter. Nesten ikke noe vaking i det hele tatt. Pakka sammen teltet og var nede ved bilen igjen klokka halv to.

Legg inn kommentar