Ormetjønn torsdag 6 juni 2002

Hadde egentlig bestemt meg for å prøve Seljordsosen, men fordi jeg hadde lappa vadebuksene mine tidligere i dag og jeg ikke tok sjansen på at limet hadde herda blei det en kort kveldstur til Ormetjønn i Uvdalsheia isteden. Rundt 350 moh. Parkerte ved Tveittjønna. Tre kvarter å gå fra bilen.

Da jeg ankom vannet klokka kvart på ni var det helt nydelig kveldstemning; lav sol, varmt og bleike. Stille, bortsett fra noen få småfugler som sang. Ingen vak. Først når sola gikk ned bak tretoppene ved halvti-tida skjedde det noe. Noen få P. grandiz’er klekte og ploga villt på vannet. Mest inne ved land. Jeg er like imponert over størrelsen til disse ”dyra” hver gang jeg ser dem.  Så én enkelt L. vespertina også. Ellers var det muligens noen veldig få fjærmygg som klekte.

Bare noen få spredte vak. Noen skikkelig store fisker hvis vak nærmest smalt. Men ikke på kastehold. Fikk en 25 cm’ers på palmermygg utafor myra klokka ti. En av de feiteste ørretene jeg noengang har sett, i hvert fall på den dimmen. Det jeg prøver å si er at her må det være stor ørret. Og det har jeg jo hørt rykter om også. Det er tydeligvis ikke mange som gidder å gå opp hit for å fiske heller. Veldig lite slitasje på stier og leirplasser rundt vannet.

Det fortsatte med å skje lite helt til det begynte å skumre ved elleve-tida, og jeg gikk ned igjen. Tilbake til bilen stod det en fyr og demonterte fluestang og bellyboat. Han hadde fiska på Tveittjønna (180 moh.) hele kvelden og hadde opplevd lite. Ingen klekkinger, ei heller vaking. Men han fortalte at kameraten hans hadde vært der i går, og da hadde det visst vært bra aktivitet, blant annet med ”flyvemaurklekking”, som han sa.

Dette var enda en utrolig varm og deilig sommerdag i rekken den siste uka.

Gikk med den nye Finnskogen-buksa og de splitter nye Forest-fjellskoa m/Goretex i dag. Utrolig deilige sko å gå i. Trenger ikke å gås inn, og jeg var helt tørr hele tiden. Goretex-buksa var også en god erfaring, med tanke på at jeg svetta endel i sommervarmen (23 grader) også på beina på vei opp, men det tørka utrolig fort selv om jeg ikke tok av meg buksa. Over og ut med billige militærstøvler og simple bomullsbukser...

Legg inn kommentar