Vindfjell og Krokvann 14-16 mai 2004

Kom ganske seint opp på Setra på fredag kveld, og tok den første natta der. Det blei ikke noe fisking. Bare øl og prat inne på Setra sammen med "de andre". På lørdag var det ganske fine forhold. Litt sur nordavind, men varmt i sola når det var stille perioder. Dro rett opp til Krokvann etter frokost, og var vel der sånn i halv tolv tida. Men der var det helt dødt, og ingen vak eller klekkinger. Gikk bort til utløpskanalen og tok ei lang fiskeøkt der. Nedi myrdammen var det også temmelig dødt, men en ganske pen ørret dreiv å vaka litt innimellom. Rolige fjærmyggvak. Hadde et par timers morsomt tørrfluefiske på denne. Prøvde litt av hvert, men bare når jeg klokka 16:15 endelig satte på ei brunoliven palmermygg tok den. Og da hadde flua liggi lenge stille på vannet! En fin Krokvannørret på 32 cm. Fikk en liten en til like etterpå. Det var alt.

Bort til bålplassen ved 17-tida og spiste og slappa av litt der. Ingen som helst vak å se. Bestemte meg derfor til å ta overnattinga enten i lesiden borte ved Vestenden av Krokvann, eller ved Kringlevann. Raska sammen alt pikkpakket og kom meg videre litt før klokka sju. Det blei Kringlevann. For kald vind ved Krokvann.

Det første jeg møtte når jeg ankom Kringlevann klokka 20:00 var en nydelig kveldstemning og le. Stoppa opp og tok et bilde av det fine lyset, og akkurat når jeg hadde tatt bildet under var det en fin ørret oppe og sprutvaka helt inne ved land. Prøvde selvfølgelig å kaste på den, men den ville ikke ha flua mi. Det var foreløpig bare dette ene vaket. En ganske ok velkomsthilsen.


Tok resten av kvelden borte ved teltplassene. Hadde bål og slappa skikkelig av. En flott og deilig kveld, men fortsatt ganske sur nordavind. Akkurat når sola gikk ned bak trærne var det en stille periode, og da vaka det ganske bra på fjærmygg. Men stort sett bare ganske langt ute, utenfor kastehold. Det blei ikke noe mer fisk. Vel tolvtida bretta jeg ut liggeunderlaget og soveposen og la meg rett på bakken under åpen himmel. Sovna raskt, men våkna flere ganger utpå gryninga av at jeg frøys litt. Det var kaldt i natt. Men jeg våkna også av orrhanespillet i området rundt. Stemningsfullt.

Litt lenger utpå morran må det ha blitt litt varmere, for jeg våkna ikke før klokka ni da David lå ved siden av meg og brumma lavt på et eller annet. Stakk hodet opp av soveposen og kikka i samme retningen som David. Og der stod det jammen en flott elgokse på andre siden av vannet! Takk skal du ha David! Du gjør meg stadig oppmerksom på både fugl og dyr jeg ikke ville sett uten deg. Det var ganske tøft å bare sette seg rett opp i soveposen og se utover vannet og rett inn i en elg.



Hadde en rolig frokost og kaffe. Bare noen få vak. Prøvde litegrann, men hadde ingen slag. Måtte pakke sammen og komme meg tilbake til bilen allerede ved ellevetida. Hadde avtalt å møte Hege i Kjerringvik for å se på et hus der.

Legg inn kommentar