Vindfjell 4-6 juni 2004

Abborfiske med garn for "Grønn Messe" i Sandefjord. Bare Gard og jeg, men det var mye folk på Setra og tunet. Masse unger. En sosial og fin tur, men uten de helt store fiskeøktene. Tok endel dorgetimer utpå med Gard, men dessverre blei dett ikke noen slag.

Ankom ca. klokka 21:00 og da var det bare å ro ut for å sette trytegarna. Gard og jeg fikk to garn. Var litt spent på åssen vi skulle klare å få ut garna på en skikkelig måte, siden Gard aldri har rodd før. Men det gikk overraskende bra. Litt tumleroing helt i starten, men etter fem minutter fikk han det ganske bra til og ville stadig ro mer og mer. Da vi satte ut det andre garnet skremte vi opp ei stokkandhøne fra myra, og under den krøp det fram en seks-syv bittesmå nøster som pep stille. Gard var i hundre og ville måtte ta endel bilder. Hørte forresten også en rugde som lå på myra der inne et sted.

Opp klokka sju for å trekke garn. Med Gards flotte roing gikk det helt fint. Og garna var "fulle" av fisk. Trytefisk. Rensing. Levende abbor i bøtter og spann. Moro for Gard, Marte og de andre ungene. Det vanlige sarkastisk gode humøret mens vi hadde det kos og rensa tryter fra garna så blodet spruta på fingerspissene. Det var dessverre endel ørret også. Noen ganske pene på rundt 35 cm. De fleste var tjukke og fine. Tore B. kom oppom for å hente noen levende tryter til "Grønn Messe" i Sandefjord. Vi andre trakk lodd om hvem som måtte kjøre ti mil opp og ned bare tyve minutter bak ham for å levere døde tryter til den samme messa. Nokså irriterende, særlig fordi det blei meg. Så Gard og jeg tok en tur til Sandefjord, og var ikke oppe igjen før ved 13-tida. Da var vi en liten tur oppom Hunsrød først, for å luke det siste av den "groundup"-behandla "plenen" og kjøre vekk ved dette hageavfallet.

Gard lå på Jumfruburet sammen med Marte (til Osmund) og Andrea (venninne av Marte) første natta. Andre natta lå han på Nordbu sammen med David (til Føbe og Ole Hjalmar), Aleksander (til May Trude og Espen) og "de andre" ungene. Spøkelseshistorier.

Søndag brukte Gard og jeg på Langevann. Båt, dorging og lek på Badeøya. David var veldig "badesom". Det blei en halvtimes tørrfluefiske langs landet ned mot "42-cm's veggen" rundt klokka 14:00 mens Gard satt i båten og koste med David. Hadde et par slag på palmermyggen, men fikk ingen opp. Bare noen veldig få vak. Ingen insektaktivitet. Temmelig dødt, med andre ord. Men som vanlig både deilig og avslappende likevel.

Rodde båten inn til Langevannsmyra og gikk de tre snaue kilometerne tilbake til Setra. Gard protesterte litt på dette først, men som igjen var han veldig flink til å ga bare vi kom i gang. Han både gikk og småsprang for å holde følge, uten å klage noe som helst. Virker som han syns det er litt gøy å gå i skogen, egentlig. Bare det ikke blir alt for langt eller alt for ofte.

Legg inn kommentar