Vindfjell 27-28 september 2003

Måtte gjøre noen ærender i byen så jeg kom seint avgårde og var ikke på parkeringsplassen ved Viddaseter før klokka 15:00. Men det var et nydelig høstvær, og fortsatt endel timer til det var mørkt, så det var bare å komme seg inn til Krokvann. Gikk rolig innover for å skåne det høyre kneet mitt som først nå begynner å komme seg etter den brutale joggeturen med Osmund i forrige uke. Det kjennes ut som det skal gå bra.

Krokvann lå der det pleier, og vinden var ikke så ille her inne som jeg først trudde. Der hvor det var le var det faktisk ganske varmt, for eksempel ved Kongeplassen. Fiska en stund, mest med palmermygg, både der og i området rundt sundet, før jeg gikk inn til utløpskanalen. Bare noen få fjærmyggvak. Fikk et par småtasser som slapp med skrekken.



Inne i utløpskanalen var det mer liv. Bare noen få vak, men til gjengjeld viste de interesse for flua mi. Hadde et par-tre fine slag, men fikk dem ikke til å sitte.

Det blei et enkelt pølsebål uten fisk ved 17:30-tida. Grilla noen heftige krydderpølser på pinne og spiste meg mett på dem. Utrolig deilig høstvær, men det begynner å bli kjølig. Egentlig veldig kjølig. Det blir nok kuldegrader i natt.

Etter maten ved 18-tida blei det helt bleike, og det begynte å vake litt mer. I området på bildet under var det noen fine fisker som viste seg flere ganger, men jeg greide ikke å lure noen av dem.



Solnedgangen var raus med et råflott høstlys i dag, og jeg fikk noen ganske fine bilder.

 

Begynte å trekke nedover igjen da det skumra, men jeg greide ikke å dy meg fra å ta noen kast utenfor innfallsosen. Som vanlig var det noen småfisker som hode-hale-vaka utenfor sivkantene der. Fikk en liten en på palmermyggen, men inne i hølet hadde jeg kraftigere fisk etter flua i hvert fall to ganger. Så at det var ganske fine fisker bare på bølgene. Den var bortpå og tok flua én gang, og det var på en druknet palmermygg jeg dro inn for nytt kast.

Nede på Setra ved 20:30-tida. Der var Tore og Anne Lill, og Torfinn. Tore hadde fått et par småfine langevannsørreter, og det lukta fløtesurra ørret lang vei. Det hadde visst vært omtrent de samme forholda i Langevann, med en kort vakperiode i perioden da det stilna av litt før klokka seks der som på Krokvann.

Det blei nok en hyggelig Setrakveld. Morro at Torfinn hadde finni veien hit igjen. Det er ikke så ofte. Tore var sugen på ørret i morgen formiddag, så han og Anne Lill trakk seg ganske tidlig tilbake. Torfinn og jeg satt oppe litt til, og mimra litt om fisketurer i "gamledager". Hardangervidda og Femundsmarka.

Våkna til en strålende og knivskarp høstmorgen ved 09:30-tida på søndag. Ganske deilig i sola, men det hadde vært kaldt i natt. Is på vanndammene og rim i graset. Vi tok felles frokost ute. Og bikkjene kosa seg glugg i hjel akkurat som oss.



De andre dro ut for å fiske, men jeg måtte hjem for å ta siste finishen på huset. Siste sjans for å få malt ferdig døra til uteboden, samt siste rest av staffasje som ikke er tatt. Håper det blir sjans til ei helg til her oppe, før isen legger seg eller høststormen og flomregnet setter inn.

Legg inn kommentar