Vindfjell 13 oktober 2003

Tok meg fri fra jobben denne mandagen, og avtalte å møte Torfinn nedi Langevannsdammen. Han hadde vært på Setra siden i går, og fått et par småtasser da det vaka litt når det stilna av i går ettermiddag. I dag var det råflott høstvær, men temmelig kjølig nordavind. Bare fem grader når jeg gikk ut av bilen klokka 12:00. Jeg gikk derfor rett ned til myra, for å finne le. På vei mot den store steinen ved ryggen der det går ned til Langevannsmyra fikk David teften av noe. Det var skikkelig stand, og nå fikk jeg ham faktisk også til å gå. Og jammen gikk han opp tre storfugler gitt. To tiur og ei røy. Gratulerer!

 

Torfinn kom roende ved 14-tida. Da hadde jeg blindfiska med Red Tag både fra myra og fra inne i de lune buktene i nordenden av Langevann. Ikke et slag. Ikke et vak. Vi tok det rolig en halvtimes tid før vi gikk ned til Ødegårdsdammen. Tenkte at det kanskje var lunere og litt varmere der. Ville ha fjærmygg og litt vaking. Men nei. Ikke der heller. Det stilna av mens vi fiska der fra omtrent klokka tre til klokka halv fem. Helt på tampen så vi et par vak, og Torfinn tok en 25 cm's på streamer, før vi snudde tilbake til Langevann igjen. Nå var det stille, men det begynte å bli skikkelig høstkaldt.

 

Jeg gikk nedom Langevannsmyra og tok noen kast. Noen få sippvak, og fisk må ha sett flua mi, men jeg greide ikke å lure noen.

Var oppom Setra for å skrive meg på hytteboka. Et voldsomt museleven et eller annet sted fra Jomfruburet. Måtte kikke inn, for jeg trudde nesten det var en linerle eller noe som hadde rota seg fast inni der. Det var det ikke. Det blei bare stille.

På hyttestia ned til bilen ved 18:30-tida var det is på vanndammene i skyggen, og rim i graset. Isen var altså ikke engang tint i løpet av dagen. Frosten holder på å bite seg fast her oppe nå. Spørs om ikke dette blei den endelige avslutningen på tørrfluesesongen min for i år. Men hvis temperaturen snur helt om til helga så kanskje...

Legg inn kommentar