Vindfjell 11-13 juni 2004

Kom klokka 22:30 på fredag. Ingen fisking. Bare Espen og oss på Setra. Kun to øl. Lå på "kjøkkenet" for én gangs skyld. Lang og rolig frokost og kaffe ute på lørdag. Tore kom. Arve Sommero var oppe for å ta bilder av en dverglo på reir på parkeringsplassen ved Viddaseter. Også en fyr fra hyttekomiteen, var det Trond han het? Var ikke i båten før klokka 12:00. Stille og varmt. Ikke noe som helst vaking. Spent på vulgata i Breivann, men det var bare spredte vak der. Tok mest på flygemaur. Så enkelte på vannet. Tore lå i Vulgatagata siden klokka 11:00 og hadde et bedre fiske. Mer klekking og vaking der. Han fikk 3 fine på rundt 30 cm. Hege og jeg så bare noen få vulgataer der vi fisket, rundt sørvestsiden av Breivannsøya.

Fyren i den nye og nesten trehvite prammen hadde tatt en ørret på 49,5 cm og 1,2 kg ved 12-tida. På konvoi. Espen var heller ikke særlig heldig. Rodde oss tilbake mot Svartvann uten et eneste slag. Tunge tordenskyer kom rullende. Vi rakk akkurat å fossro i stereo inn før en skikkelig striskur pøste ned. Oppe på Setra hadde Tore kommet oss i forkjøpet, løpende fra båt og årer i Breivann. Espen kom ikke lenger etter. I mellomtiden hadde Anne Lill kommet, og Svein.

Hege og jeg tok en tur til Siljan klokka 15:45. Moreller og is, og mer øl. Været blei bedre igjen. Tilbake klokka 17:00. Slappa av litt ute og inne på Setra. Trond serverte cognac, og det blei et par halvlitere i den sosiale konteksten. Blei litt susen i huet. Alt for tidlig på dagen. Måtte komme oss ut for å fiske litt, ellers hadde dette gått galt...

Hege og jeg gikk ned til Langevannsdammen. Fisket et par-tre timer fra den lille jolla der nede i tiden 19:00 til 22:00. Vaka ganske bra på fjærmygg. Sprutvak. Eggleggende fjærmygger, tror jeg.  Hadde et par slag på en gigantisk Streaking Caddis. Fine fisker. Fikk to tryter og en liten ørrettass på en wiggle-nymfe. Litt frustrerende å ikke ha klart å få noe mer enn dette mellom fingrere i hele dag. Skodda la seg tidlig. Kjølig. Gikk tilbake til Setra. Tråkka over flere ganger. Fotrista vil ikke bli helt bra etter slalomturen i vinter. Må begynne å ta det rolig nå, før Femundsturen i august.

Tilbake på Setra var det bare Anne Lill og Arve som hadde fått noe særlig fisk. Anne Lill tok et par fisker på rundt 32 cm på sluk på dorg, mens Arve tok en god del snaue 30-cm'ere på spinner i vannet oppe ved parkeringsplassen på Viddaseter. Det blei litt grilling av sommerkoteletter, og mer øl. Og litt whiskey. Klokka blei 03:00 og det lysna godt og rødvingetrosten sang som bare det før vi kom oss i seng.

Opp klokka ni. Frokost og kaffe. Kjørte til Sandefjord klokka 11:00 for å anlegge plen i Hønsrødsvingen i et råflott sommervær. Nesten vindstille, og varmt. Måtte tvinge meg selv til å tru at det ikke ville bli noen vesentlig vulgataklekking i dag. Ringte tore ved 15-tida for å høre. Han prøvde seg med at det hadde vært et fantastisk fiske, men overspillet hans var lett og gjennomskue. Det hadde med andre ord heldigvis ikke vært noe særlig slag i Breivannsørreten i dag heller.

Men neste helg... da er det 50-årsjubileum her oppe, og da må det bli plass til litt fisking også...

Legg inn kommentar