Uvdalsheia 9 mai 2002

En flott skogstur med bikja i dag. Fiska i flere forskjellige vann rundt i Uvdalsheia utafor Bø. Nesten tyve varmegrader i skyggen, og vanna ligger på 180 (Tveittjønna) til 320 (Ormetjønna) moh. Midt på dagen, fra ca kl 11:00 til ca kl 14:00 klekkte det ganske bra med Leptophlebia marginata'er, men ikke så tett at det vaka javnt. Bare spredte vak. Fikk to smellfeite ørreter på rundt 30 cm. Begge på palmermygg #14.

 

En "nabo" av meg stod og kutta ved i skogen like ved der jeg parkerte bilen. Når jeg kom ned til bilen igjen ved 17-tida slo vi av en interessant prat. Det viste seg at han er en ivrig fluefisker i vanna rundt i området, og han kunne fortelle om storvokste ørreter både i noen av de vanna jeg allerede bruker å fiske her men også i noen vann som jeg kommer til å fiske... ;-) Ørreter på 2-3 kilo f.eks. i Ormetjønn var ikke uvanlig!! Også pekte han ut et vann for meg på kartet; Ramstadtjønna. Det var visst der det gjaldt! Regner med å stikke opp dit i morgen. Han snakka dessuten med store ord om et område litt lenger nord-vest, mot Seljord; Seljordsheiane. Dette er forøvrig områder som beskrives av denne Magne Farlund i boka hans "Fluefiskeren" (en veldig bra bok, forresten) så egentlig burde jeg allerede ha vært der og sjekket noen av vanna. Men jeg skylder på Vindfjell. Kan jo ikke rekke over alt. Men i år skal jeg prøve å skjerpe meg litt. Ingen grunn til ikke å prøve flere av vanna her noen kvelder midt i uka. Finner jeg noe eksepsjonelt bra skal jeg si i fra og be dere på fisketur til Bø...

Nå blir det femtiårslag på meg til lørdag. Hvis ikke skulle jeg gjerne vært på Vindfjell. Regner med at det blir pangfiske der snart, og at marginata'ene er i gang der også hvert øyeblikk. Det bli sikkert bra på Vindfjell 17-mai helga! Jepp, og det gleder vi oss til.

Legg inn kommentar