Langøya 21 mars 2004

 

Kjørte fra Rælingen klokka 11:30 og ankom parkeringsplassen ved Langøya omtrent klokka 13:30. Møtte Heiko i bilen, som var på vei hjem. Han hadde fått to ørreter, og fortalte at det hadde vært finere vær tidligere på dagen, og at det akkurat hadde begynt å skye over. Fisket hadde vært bra på morran. Blant annet hadde grunneieren fått en på 1.7 kg i sundet. Det var veldig mye folk utpå øya.  Masse biler på parkeringsplassen. I nordenden (hvor vi begynte) stod det en lavoo, og rundt øya forøvrig stod det flue- og slukfiskere på nesten hver eneste lille odde.

Unormalt høyt vann. Veldig grumsete, med masse "elverask" som lå og fløyt. Det smakte nesten ikke salt av vannet. På bredden ved sørenden fant vi børstemark på land. Sikkert fra fisken til Heiko, for han fortalte at den ene ørreten hans var så full av dem at de rant ut når han klappet på fiskekroppen.

Vi fiska oss sørover. På ettermiddagen ved 16:30 tida kom sola fram like over horisonten. Samtidig kom det en forsiktig regnskur, og lyset var bare himmelsk. Alt sola traff ble til gull, og jammen var det en ganske tung fisk som tok streameren min. Men den datt av etter bare noen sekunder. Synd.

Tok det rolig og gjorde i stand et pølsebål etterpå. Så begynte det å regne mer intenst, og vi trakk oss hjemover ved 18-tida. Tok med Osmund og Nina Beate ut og kikka på ei tomt på Helgerød, før vi stakk innom Hunsrødsvingen for å ta med det siste til Rælingen.

Legg inn kommentar