Grunnåi 14-15 juni 2002

Møtte Anka nede ved kraftstasjonen ovenfor Seljord, og vi kjørte opp Grunningdalen i hver vår bil og ankom teltplassen ved halvåtte-tida. Varmt, men ganske overskyet. Oppholds. Har vært varmt i mange dager nå. Rigga teltet og satte oss ved bredden for å prate og kikke litt. Det vaka er par fine fisker i den stille strømmen, ganske tett. Nisevak. Halen vinka til oss. Sikkert ørret på 4-5 hekto. Kanskje mer. Bare noen få små gråoliven døgnflueduns som letta fra vannet. Tror fisken tok fjærmyggpupper. Mye bittesmå knott som plaga oss, og dem blei det bare mer og mer av utover kvelden. Jeg tredde på meg vadebuksene og vada over til den andre siden i posisjon, mens Anka gjorde klar stormkjøkken for å steke biff. Fikk kasta en stund på de fine fiskene, men det var vanskelig å få dem til å ta. Den fine tok palmermyggen min, #14, uten å lugge, men det var bare den ene gangen. Satte på ei lita oliven paradun, og da tok den på første kastet like etter at flua landa. Kjente lugg, og fisken plaska. Slutt på all vakinga. Resten av kvelden gikk med til å spise biff og gå en liten tur sammen med Anka. Det blei kjølig utpå kvelden, og det var egentlig litt deilig for da slutta knotten å plage oss. Fikk bare et par helt små ørreter i kveld.

Våkna veldig tidlig og lå å drunta til klokka åtte. Overskya vær og litt sure vindrag. Så en lavskrike som fløy stille mellom trærne ved teltet på formiddagen, ved teltet. Kikka på et reir av en spurveaktig fugl innimellom noen busker ved vannkanten like ved teltet. Seks små fine egg, farger omtrent som måkeegg. Kunne ikke se noe fluer på vannet, men den fine ørreter vaka noen få ganger helt tidlig på morran like etter at vi stod opp. Kasta litt på den, som i går, men fikk den ikke til å ta. Den hadde slutta å vake når jeg var i kasteposisjon. Det blei ikke noe mer fisking i dag. Prøvde å gå en tur innover fjellet, men etter et par-tre kilometer begynte det å plaskregne, så vi gikk tilbake og kjørte ned til Seljord og kjøpte is på bensinstasjonen i sentrum, før vi kjørte hjem til hvert vårt ved halvett-tida på formiddagen.

Seinere på ettermiddagen prøvde jeg Bøelva ved ”Grumhølen”. Ingen vaking. Veldig mye vann, sikkert nesten en meter for mye. Det klekte endel små olivenaktige døgnfluer snaut str #16. vanskelig å komme til. Alt for rask strøm.

Legg inn kommentar