Gnatfelandet 26 september 2003

Bare en kjapp kveldstur for å prøve ørreten, eventuelt  sei og lyr, ved murbrygga. Fiska bare fra kl. 19:00 til litt før 20:00. Da var det nesten bekmørkt. Sterk sønnavind, rundt 10-12 m/s i følge Steilene værstasjon. Bare såvidt det gikk å kaste med flua i medvind og litt sidevind. Høyvann omtrent kl. 18:00. Fallende lufttrykk. Vanntemperatur rundt 12-13 grader. Oppholds fram til det mørkna. Da begynte det å regne, etterhvert kraftig.

Hadde noen slag på flua, men fikk ikke noen til å sitte. Den ene gangen så jeg at det blinka i en gulaktig halvkiloskropp inne ved land når jeg skulle løfte flua fra vannet. David fløy rundt og lekte.  Svakt grumsete vann. Ikke høyere enn normalt, selv om det har vært mye sterk pålandsvind de siste dagene. Det lå folk i telt ved grassletta ved grusveien like før Y-krysset. Antar det var ornitologer som skulle opp grytidlig i morra.

På vei tilbake til bilen kjente jeg den stramme råtne lukta igjen, som Heiko og jeg også kjente her ute for snart to måneder siden (30. juli). Tydelig at lukta kommer fra steinstranda, med tanke på vindretningen. Ølberg, kanskje. Lurer på hva det er.

Legg inn kommentar