Gnatfelandet 19 oktober 2003

Etter å ha vært med på en sosial "vinterklargjøring" med Ørretgruppa på Vindfjell, og brukt et par timer på å legge kantstein i innkjørselen hjemme, syns Osmund og jeg vi fortjente en solnedgang på Gnatfelandet med hver vår fluestang i hånda. Jeg ville teste den nye Hardy Ultralite Disc 7/8 fluesnella mi, selv om det var kaldt og det blåste surt fra nord. Yngste dattera til Osmund, Marte, blei med. Og David selvfølgelig.

Bommen var nede i dag, så vi måtte gå hele veien ut. På vei mot Perleporten så vi to fluefiskere som rota rundt på rullesteinstranda. Snakka ikke med dem. Begynte som vanlig på odden. Klokka var akkurat 17:00 når vi rigga stengene der ute. Sola henger allerede lavt. Veldig lavt vann.  To-tre varmegrader, vanntemperatur på 8-9 grader,  synkende lufttrykk, 1-3 sekundmeter iskald vind fra rett nord. Høyvann omtrent klokka 13:30. Lavvann omtrent klokka  19:00. Alt i følge Steilene Værstasjon.



På odden var det nesten ikke liv. Fikk en knøttliten lyr på flua, og hadde en slag. Det var alt. Vi trakk derfor mot murbrygga og kanalen når sola gikk ned ved 18-tida. Rart å se murbryggebukta med så lavt vann. Det lukta grill, og det var folk på den ene av de hvite hyttene der. Osmund så en liten sjøørret som hoppa i gryta. Jeg prøvde renna og murbrygga uten å merke annet enn et par smålyr. Marte kasta med skjesluk og fikk også en liten lyr. Bra! (Pappa tapte fiskekonkurransen i dag.) Gav oss da det var nesten helt mørk omtrent klokka 19:00. Satte oss i bilen 19:30. Da var det et par kuldegrader.

Legg inn kommentar