Bøelva 3. august 2002

Nå har det vært mange dager med veldig varme sommerdager og -netter, og fuktig luft. Vannstanden i elva har sunket dramatisk, og er nå kanskje litt for lav. Overskyet i dag, men fortsatt veldig varmt. Jeg ankom favoritthølen omtrent klokka ni på kvelden. Ikke noe vak. Ingen klekkinger. At det "bare" var snaut 19 grader i vannet overrasket meg litt.



Begynte med palmermygg, og fikk et par småørreter på den. Prøvde forskjellige fluer, mest blindfiske, og tok småfisk på det meste. Vaka noen få fisker i strømkanten langs fjellet på andre siden, men jeg tror det var bare småfisk. I hvert fall de jeg greoide å få til å sitte var bare små. Også et par lakseparr. Når det skumra ved ti-havlelleve-tida svermet det ganske mange mellomstore og gråbrune vårfluer. Tror det dreide seg om egglegging  snarere enn klekking. Vaka endel da, særlig nedover på brekket på andre siden langs fjellet der, men fortsatt tror jeg det var bare småfisker. Gav meg ved kvart på elleve tida. Da var det temmelig mørkt.

Fiska med det nye Scientific Angler WF #6 snøret, og en splitter ny Maxima ferdig taperet fortom, i dag. Det funka greit nok, men siden det blei mest temmelig korte kast på den lave vannstanden fikk jeg ikke testa dette skikkelig.

Legg inn kommentar