Gnatfelandet 30 juli 2003

Heiko og meg, og bikkja, selvfølgelig. Dro hjemmefra klokka 22:30 og stod på odden omtrent klokka 23:00.  På grusveien ut fresa det en feit grevling over veien foran bilen.

Kjempevarmt ute på svaberga. Mye varmere enn ved parkeringsplassen. Stille, men heldigvis noen dønninger som slo oksygen i vannet mot fjellkantene. Skyfri himmel. Lavvann omtrent klokka 00:30. Lavere vann enn vanlig. Råtten lukt ved odden. Kanskje en død nise, eller lignende, et eller annet sted i nærheten.

Kasta med et nytt fluesnøre i dag. Et Cortland 444 WF 8 flyt, men med ytterste halvparten av klumpen i glassklart intermediate. Dette fungerte veldig bra, og jeg var fornøyd. Mye mer behagelig å kaste med enn disse hersens hjemmesydde skyteklumpene som jeg er så dritt lei av. Deilig å slippe den evindelige raslinga i stangringene når skjøten til skytelina sklir ut.

Hadde et slag klokka 23:30 helt inne ved land inne i bakevja, og fisken satt på akkurat lenge nok til at den begynte å dunke og gå. Må ha vært en ganske pen fisk, - men om det var en ørret... liker i hvert fall å tru det. Heiko hadde også vært borte i fisk helt inne ved land, borte ved laksenota. Utrolig varmt og deilig her ute i natt. Fiska i T-shirt hele tiden, og det var ikke kjølig i det hele tatt.

Etter en liten kjeks- og sjokoladerast flytta vi oss til kanalen. Skjedde ikke noe her, bortsett fra et par vak av ganske liten fisk ved 00:30-tida. Avslutta fisket klokka 01:00 og dro hjem. Hyttefolka har begynt å legge terrassegulv ute ved kanalplassen. Tviler på om de egentlig har fått lov til det. De har sikkert ikke søkt engang.

Legg inn kommentar